PREKOGRANIČNA SURADNJA

POSJET VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE RUMUNIJE

21.listopada 2014. Udrugu žena Romkinja Romsko srce posjetio će Veleposlanik Republike Rumunjske u RH - gosp. Cosmin George Dinescu.Posjet se organizira kako bi Veleposlanstvo Republike Rumunjske direktno pružilo podršku romskoj populaciji u općini Jagodnjak kroz donaciju KNJIGA, te kako bi Veleoposlanika direktno upoznali s aktivnostima koje udruga provodi u cilju poboljšanja obrazovne strukture romske populacije u Baranji.

Opširnije...

Sulina - multikulturalni ljetni kamp

Uz financijsku potporu Veleposlanstva Republike Rumunije petoro mladih uz voditelja sudjelovalo je na šestodnevnom multikulturalnom ljetnom kampu u Sulini, Republika Rumunija. Mladi su imali priliku zajedno učiti i kroz kreativni rad razvijati svoje sposobnosti.

Opširnije...

Međunarodna konferencija u Grčkoj

U razdoblju od 11-13.siječnja 2010 u Atini je održana 2. Međunarodna konferencija žena Romkinja iz Europe.Predsjednica Nadica Balog sudjelovala je na istoj. Konferencija je za nas bila važna jer je kroz okupljanje stvorena prilika za žene Romkinje za susret i razmjenu ideja s ostalim Romkinjama iz zemalja EU.

Opširnije...

Regionalni sastanak u Stubičkim toplicama

sastanak  

U sklopu projekta Osnaživanja žena Romkinja koji provodimo u partnerstvu s Care International NWB i partnerskim romskim udrugama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u razdoblju od 4. do 7. prosinca 2009 boravili smo na drugom regionalnom sastanku u drugoj godini provedbe projekta u Donjoj Stubici.

Opširnije...

Svjetski dan Roma

Obilježava se od 1971. godine kada je 8.aprila u Londonu održan prvi svjetski kongres Roma, gdje je odlučeno da romska himna bude "Đelem, đelem".Romi su tradicionalno nomadski narod. Vjeruje se da su napustili Indiju oko 1000. godine i da su prošli kroz zemlje koje su danas obuhvaćene granicama Afganistana, Irana, Jemena i Turske.