KAMPANJE

KAMPANJE

Održan seminar u Kneževim Vinogradima

Za romsku populaciju mladih održali smo dvodnevni seminar /28 i 29.kolovoza 2010/ u Kneževim Vinogradima na kome informirale korisnice o mogućnostima školovanja, prednosti koje ostvaruju školovane osobe i što im školovanje znači za budućnost.

Opširnije...

Objavljen video spot - Ja sam Romkinja

Na Youtube kanalu objavljen je video spot  „Ja sam Romkinja“ u sklopu regionalne kampanje u povodu 08. travnja, Svjetskog dana Roma. Video spot u trajanju od 2 minute i 12 sekunda predstavlja četiri žene, Romkinje, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koje ukazuju na predrasude i  diskriminaciju s kojom se susreću ali i na potrebu za obrazovanjem i zapošljavanjem Roma, osobito žena.

Opširnije...

Priopćenje i molba za medije!

 Molba za prikazivanje video spota „Ja sam Romkinja“-regionalna kampanja u povodu 08. travnja, Svjetskog dana Roma

Svjetski dan Roma - 8. travnja obilježava se od 1971., kada je toga dana u Londonu održan prvi Svjetski kongres Roma. CARE International North-West Balkans (NWB)  želi, zajedno sa svojim romskim partnerskim organizacijama iz četiri zemlje regije, doprinijeti obilježavanju ovoga dana započinjući svoju regionalnu kampanju usmjerenu na osnaživanje žena Romkinja i podizanje svijesti javnosti o njihovom položaju u današnjem društvu.

Opširnije...

Svjetski dan Roma

Obilježava se od 1971. godine kada je 8.aprila u Londonu održan prvi svjetski kongres Roma, gdje je odlučeno da romska himna bude "Đelem, đelem".Romi su tradicionalno nomadski narod. Vjeruje se da su napustili Indiju oko 1000. godine i da su prošli kroz zemlje koje su danas obuhvaćene granicama Afganistana, Irana, Jemena i Turske.