ŽENE

info forumi i tribine

U okviru projekta Otvorena učionica održali smo informativne tribine/ forume za roditelje kako bi ih informirali o aktivnostima projekta koje nadolaze -  izvannastavne aktivnosti radionice i pomoč u učenju za djecu. Informativne tribine/forumi održani su u Jagodnjaku i Dardi 18. i 21.kolovoza 2014.

Opširnije...

Održan regionalni sastanak na Jahorini

U razdoblju od 16.kolovoza - 21.kolovoza 2010 partnerske organizacije projekta "Osnaživanje žena Romkinja" sudjelovale su na zajedničkom regionalnom sastanku na kome su se podsjetile i razmjenile iskustva s provedenih aktivnosti na projektima, CARE International predstavio svoje buduće i sadašnje aktivnosti, parterske udruge osvrnule se na dosad učinjeno, isplanirale što bi i kako bi implementirali projekte u trećoj godini projekta, naučile i saznale kako funkcioniraju mreže udruga, osnovale svoju neformalnu mrežu "Romkinje Balkana", te evaluirale dosadašnji rad.

Opširnije...

Održana radionica za žene "Rak dojke i grlića maternice"

 3.srpnja 2010 godine u općini Jagodnjak u sklopu projekta Malog granta Osnaživanja žena Romkinja održano je predavanje koje je vodila ginekologinja Jasna Hauzer na temu "Rak dojke i grlića maternice. Zahvaljujući dobroj organiziranosti i zanimljivoj temi na radinici je sudjelovalo 25 sudionica.

Opširnije...

Regionalna konferencija "Romkinje u Dekadi"

Aktivistice Udruge danas odlaze na Regionalnu konferenciju "Romkinje u Dekadi" koja se održava u Beogradu 13 i 14. svibnja 2010. Tema konferencije biti će "Pregled uloge  i uključenost Romkinja u provedbu Desetljeća za Rome, tj- Nacionalnih akcijih planova za Rome. Regionalnu konferenciju organizira CARE International NWB u sklopu projekta "Osnaživanje žena Romkinja" uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Opširnije...

Utisci s održanog treninga!

U sklopu regionalnog projekta "Osnaživanje žena Romkinja" od 25-28.ožujka 2010. sudjelovali smo na treningu "Upravljenje komunikacijama i komunikacija s medijima". Trening  održan u Beogradu u potpunosti je ispunio naša očekivanja. Posebno nas je dojmila interaktivna predstava Forum teatra, s obzirom da na vrlo motivirajući način uključuje same posjetitelje u rješavanje problematike, rušenje stereotipa, doprinosi aktivnom promišljanju u donošenju odluka. Kako nam je bilo na treningu pogledajte u nastavku.

Opširnije...

Svjetski dan Roma

Obilježava se od 1971. godine kada je 8.aprila u Londonu održan prvi svjetski kongres Roma, gdje je odlučeno da romska himna bude "Đelem, đelem".Romi su tradicionalno nomadski narod. Vjeruje se da su napustili Indiju oko 1000. godine i da su prošli kroz zemlje koje su danas obuhvaćene granicama Afganistana, Irana, Jemena i Turske.