DJECA

Pomoć u nastavi i igraonice u PS Bolman

U sklopu projekta "Škola, vrtić i mladi zajedno za bolje sutra" koji je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih svakodnevno u PS Bolman provodi pomoć u nastavi, te prema rasporedu radionice i igraonice za djecu.

Opširnije...

Novo igralište u PS Bolman

U sklopu projekta Škola, vrtić i mladi zajedno za bolje sutra u PS Bolman postavljene su nove sprave za igranje. Igralište je postavljeno uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Djeca PS Bolman imati će priliku uživati tijekom odmora i nakon nastave na igralištu, družiti se i smišljati nove igre.

Opširnije...

Započeo novi projekt

Udruga žena Romkinja Romsko srce započela je provedbu programa "Škola, vrtić i mladi zajedno za bolje sutra" uz partnersku suradnju Osnovne škole Jagodnjak i Dječjeg vrtića Mali princ iz Jagodnjaka, a uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Program će trajati tri godine u provodit će se na području Općine Jagodnjak.

Opširnije...

Svjetski dan Roma

Obilježava se od 1971. godine kada je 8.aprila u Londonu održan prvi svjetski kongres Roma, gdje je odlučeno da romska himna bude "Đelem, đelem".Romi su tradicionalno nomadski narod. Vjeruje se da su napustili Indiju oko 1000. godine i da su prošli kroz zemlje koje su danas obuhvaćene granicama Afganistana, Irana, Jemena i Turske.