15. rujna 2016. otvoren je Poziv za predavača iz Romologije za grupu nastavnika i stručnih osoba koje rade s romskom populacijom. Poziv za predavača otvoren je do 27.rujna 2016. godine. Trening će se održati u BIzovcu od 5.-7.10.2016. godine. Natječajna dokumentacija dostupna je ovdje.

Pratite nas

Dobrodošli

Svim posjetiteljima želim ugodnu dobrodošlicu na novu stranicu Udruge žena Romkinja Romsko srce!Na ovim stranicama možete se upoznati s našim radom, aktivnostima i projektima koje provodimo.Posebno će nam biti zadovoljstvo ako nas kontaktirate, upitate za dodatne informacije o našem radu i ako nam pomognete u realizaciji naših programa.Za dodatne informacije dostupni smo na romskosrce@romskosrce.hr Dobrodošli!

Svjetski dan Roma

Obilježava se od 1971. godine kada je 8.aprila u Londonu održan prvi svjetski kongres Roma, gdje je odlučeno da romska himna bude "Đelem, đelem".Romi su tradicionalno nomadski narod. Vjeruje se da su napustili Indiju oko 1000. godine i da su prošli kroz zemlje koje su danas obuhvaćene granicama Afganistana, Irana, Jemena i Turske.