U okviru projekta Obrazovanjem do ljudskih prava u Bolmanu i Belišću smo za djecu predškolskog odgoja osigurali opremu ( stolove i stolice, tepih)  i radne materijale. Program se provodi 2016, a nastavlja i 2017. Kroz program koji provodi vrtić Mali princ, sudjeluju i asistenti projekta Obrazovanjem do ljudskih prava, dok u Belišću program provode asistentice udruge Kašmir. Kako nam je u predškolskom odgoju možete vidjeti ovdje.

Pratite nas

Dobrodošli

Svim posjetiteljima želim ugodnu dobrodošlicu na novu stranicu Udruge žena Romkinja Romsko srce!Na ovim stranicama možete se upoznati s našim radom, aktivnostima i projektima koje provodimo.Posebno će nam biti zadovoljstvo ako nas kontaktirate, upitate za dodatne informacije o našem radu i ako nam pomognete u realizaciji naših programa.Za dodatne informacije dostupni smo na romskosrce@romskosrce.hr Dobrodošli!

Svjetski dan Roma

Obilježava se od 1971. godine kada je 8.aprila u Londonu održan prvi svjetski kongres Roma, gdje je odlučeno da romska himna bude "Đelem, đelem".Romi su tradicionalno nomadski narod. Vjeruje se da su napustili Indiju oko 1000. godine i da su prošli kroz zemlje koje su danas obuhvaćene granicama Afganistana, Irana, Jemena i Turske.